А здавалось...

Сергей Заграбайло
А здавалось, що далися тихо
Незалежність, прапор, гімн і герб.
Що не жде нас югославське лихо,
Те що влаштував хорвату серб.
Вірили наївно в стійкість миру,
Та інакше думали вони.
Ми ж забули споконвічний вираз:
«Хочеш мир - готуйся до війти».
Готувались, тільки краще жити,
До достатку, до «молочних рік»,
Кожен біля власного корита,
Та прийшов «зелений чоловік».
Він прийшов як до слабкого сильний,
Як біда приходить на поріг,
Безголосо вдарив нас у спину
І забрав усе що тільки зміг.
Пожинай плоди свої країно,
Втрати територій і бійців,
Слухай як свистять на сході міни
Мрій, що мир прийде в кінці кінців.
Визволяй своїх людей з полону,
На колінах вбитих зустрічай
І картай за все себе до скону,
Тільки Незалежність не втрачай.
Гайдамаки не пробачать втрату,
Не пробачать хлопчики з під Крут,
З того світу будуть нас карати
Вояки УПА, що в сни прийдуть.
Не пробачить нас Небесна сотня,
Іловайськ, Дебальцеве, Донбас,
Яр Холодний і його безодня
Не пробачать вже ніколи нас.