Эниемэ

Ирида Акалы
Бер тоясым килэ чэчлэремдэ
Эниемнен жылы йомшак кулларын...
Башларымнан сыйпап экрен генэ
"Сабыр,балам!",-диеп юатуын.

Бер тынлыйсым килэ эниемнен
"Жидегэн чишмэлэрен" жырлауын...
Балачактан газиз монга кушылып
Ака  суларынын челтерэп агуын...

Бер татыйсым килэ теллэремдэ
Энием пешергэн кумэч тэмнэрен,
Курэсем килэ,курше эбилэрнен
Мактый-мактый чэй эчкэннэрен.

Бер жылыйсым килэ ятып
Эниемнен кабер ташына!!!
Эх,кайтасы иде очып
Озелеп сагынган туган авылыма!.....................................