Мlаьжгаш маски

Магомед Тамбиев
Гаьнаш тlара гlаьнаш санна
Юхь тlара мlаьжгаш легар
Безаме,lимерза хьоца lанна
Бlаьсти еча кхычарца велар

Ден-денна бола юхь-гlирс
Хувцаш цунца хьай оамал
Тахан хила воала хьо бирса
Тlаккха вел,хьулъеш гоамал

Дехь-сехь вала хала дац
Массанена хьо хилча доттагl
Хьа дег чура дар царна хац
Хьох кхийттача нажас хургдар хоттах

Ер вахар хьа да,даа lа дуне
Хьох тара да из,хьо санна уне
Къематден хье кийча вий ала
Хьа дегlа гонахь lаьржа ала...

Хьона ма мотталда,из бац хич
Хьа къамарг гlолба боккха лич
Ден-денна цо сахьувзадеш
Вахаш воацаш е воацаш леш

(Тембенаькъан Мусай Мухьаммад 29 чантар 2017)