Слика

Драгана Старчевич
Твоја слика у небу
Облик је чудног светла
Скуп боја које се воле
И глас пре првог петла
Твоје очи у тами
Имају огањ сунца пред зору
Бело су једро на океану
И тону као месец у мору
Љубав је твоја блага
А ипак опојном снагом зрачи
Наша је душа пред њом нага
А у њој тиња пламен све јачи

Београд, 1982.