Узалуд

Драгана Старчевич
Читам новине сваког дана
Прелећем погледом преко страна
Помно ти тражим име
У читуљама
Да се уверим да те нема
У мени
Да не постојиш
У мислима
Сем као авет
Као љубави утвара
У још помало болним сновима
О, надам се да те је ватра спалила
Да те је у пепео претворила
И да никада нећеш
Ускрснути


Београд, 1990.