Червень

Павел Егоров Энтлор
Небачено теплі, привітливі ночі
Гукають до ранку на волі гуляти,
Загублені в світлі майданчиків очі
Не хочуть до ліжка йти засинати.

Духм'яні чарують на вулицях квіти,
Казкові та бажані свідки кохання,
Настало жарке та засушливе літо
Часи перетворення мрій в сподівання.

Красуючись, місяць гуляє по небу,
Малює небесні безмежні картини,
Відтворює дивні полотнища степу -
На чорному куполі – образи сині.

Рушає містами та селами червень,
Лишая врожаї родючого сонця,
Він наче велика щорічна перерва,
Відкрите до раю земного віконце.

П.Єгоров
21.06.2016