They shut me up in Prose by Emily Dickinson

Эмили Дикинсон -Сергей Ёлтышев
Меня загнали в прозу,
как девочку в чулан,
и заперли с угрозой,
чтоб я затихла там...

Затихла! Глянуть им спроста
в кружащийся мой ум, -
они бы перелётных птах-
изменниц - да в тюрьму...

Вольно же самому
Светилу в вышине
свою неволю отменить,
смеясь,- тем паче, мне...



**************************************
They shut me up in Prose by Emily Dickinson

They shut me up in Prose –               
As when a little Girl               
They put me in the Closet –               
Because they liked me "still" –          
               
Still! Could themself have peeped –      
And seen my Brain – go round –            
They might as wise have lodged a Bird    
For Treason – in the Pound –             

Himself has but to will               
And easy as a Star               
Abolish his Captivity –               
And laugh – No more have I –