Танець з тишею

Олександр Мачула
Несамовита і холодна тиша
листає сторінки всього життя.
Вона черговий розділ мовчки пише
під супровід мого серцебиття.

Перегортає нескінченні ночі,
похмуро зазирає у вікно.
Її байдужі очі не пророчать
мені нічого доброго давно.

Відверто подивлюся їй у вічі,
неволі не злякатися вже бранцю,
вдягну костюм і запалю всі свічі,
та запрошу, як в юності, до танцю.

За вже немолодечі міцно плечі
тримає сивочола танцівниця –
моя коханка вірна, Порожнеча,
безмовна, невгамовна чарівниця.

Всього було в житті моїм удосталь:
жалю, любові, радощів, тривог…
Та все ж за спокій підіймати тости
ще рано. Бог дасть, це не епілог.

02.01.2018