Карусэль кахання

Станислав Шастак
Ўсе ў жыцці мінае,
Пралятае ценем,
Змрок зімовы стае
Пад сонца праменем.

Ў сінім паднябессі
Светлы нібы сон
Празвініць прадвесніх
Капель перазвон.

Падлеткі-бярозкі
Ў густ да бела стану
Заплятуць у коскі
Малахіт туману.

Зноў душа прачнецца.
На дабро ці грэх
Ў сэрцы азавецца
Твой далекі смех