Лiто

Валентина Козаченко
Палахкотить, брикає літо,
Пасе зеленого коня,
Щасливе сонечко з блакиті
Кидає промінь навмання.

Качок лякає спозаранку
Веселий клекіт на воді,
Що заважає при сніданку
В їх безтурботному житті.

Яка ідилія...В дрімоті
Шепоче казку очерет...
І лиш бджола гуде в роботі,
Шукає в квітах теплий мед.

2008.