Първи детски крачки

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

Крачка, две - несигурни,плахи...
Две малки крачета пристъпват полека.
Две ръчички към мен са протегнати.
Утре тези несигурни,малки нозе
уверено стъпвайки ще покорят върхове.
Тези нежни ръчички протегнати
на живота юздата ще хванат уверено.
Сега са крачките две,но утре,кажете ми,
кой ще ги спре?