Лелеки

Виктор Гала
На жаль не буде вже весни,
Не прилетять до нас лелеки.
Ти ще приходитимеш в сни
І ще шумітимуть смереки.

Та лід так боляче скував
Твої слова і ніжні руки,
Щось в наших душах обірвав
І запалив вогонь розлуки.

На жаль не буде вже весни,
Забули шлях до нас лелеки.
Гірчить життя мов полини,
Ти поряд, але вже далеко.