Дочекались! Рiк Новий!

Катерина Жебровська
З.Алмаші "Пори року" у дев'яти частинах,
версія для скрипки, віолончелі та фортепіано
М.Скрипа (скрипка), З.Алмаші (віолончель),
Р.Рєпка (фортепіано), Фестиваль «Гольфстрім», Київ

1.
Дочекались! Рік Новий!
Гори сніжної краси!
Незліченно – білих крил
У повітрі й на Землі…

Тиша…Дзвін… Яскравий сніг…
Сяє в променях сосна…
Навпрошки глибокий слід…
Свято… Морозець… Зима…

2.
Краплі пробиваються крізь лід,
Жадібно торкаються Землі,
Проростають гаряче у квіт,
Промовляють струнами Весни…

3.
Крапельки холодної роси…
Літні ранки сіють чистоту…
Краплі соку… Краплями медИ…
Крапель Сонця всюди досхочу…

4.
Вітер відриває перший лист…
Крапельки холодного дощу…
Ненаситний скрижанілий свист…
Осінь виколисує до сну…

08.09.2017