Лъч от слънцето дарен

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова


Пролет бяла,бяла!Пъстър,весел свят!
Птичка долетяла рони розов цвят.
И камбанки бели с нежен аромат
като оживели весело звънят.
               
Облачета бели в синьото небе
пеленки разстилат за едно дете.
Слънцето го гали с ласкави лъчи.
Люлката му бяла щедро позлати.
         
Цялата природа радва се със нас.
В щастие безмерно се потапям аз.
Милата ни щерка с внучка ни дари-
слънчицето ясно лъч ни подари!

Няма по-щастливи хора в този час-
първа внучка мила влиза днес у нас!