Пернатий друг

Люба Пентелюк
           Надійка,   сумно,  дивилась  у вікно.   Тато пішов до роботи, мама по справах, а вона залишилась   сама  в дома.  Їй  дуже не    подобалось залишатись   однією.
         Аж раптом на підвіконня  сів голуб.  Такий гарний,  пишногрудий.
         -Ой, він мабуть голодний-  подумала  вона і мерщій побігла  за хлібом.  Але повернувшись, голуба  вже  не  було.
          Надійка  дуже розчарувалась.   
         -Піду краще на вулицю   погуляю,-  вирішила  вона. 
           На подвір’ї  нікого не  було. Тільки   голуб,   одиноко  гуляв  біля гойдалки, який  щойно  сидів у неї  на  підвіконні.
           Він  ходив по  доріжці,  навіть не  підозрюючи  небезпеки.  Та   раптом  сусідський  кіт  скочив  на  голуба.  Не відаючи страху  Надійка,  мерщій  побігла  виручати  птаха.   Вона  мужньо  вихопила  голуба  з  лап кота і побігла  до дому.
             Пташка  майже  не  постраждала.  Тільки  трішки  кульгала   на  праву  лапку.  Надійка  нагодувала  птаха  і  залишила  в  дома  до  поки  він  оговтається.
           Через  декілька  днів, голуб  почував  себе  на  відмінно, і  дівчинка   з  радістю  відпустила  його.   Відтоді,    кожен   день  до  Надійки  навідувався  її  пернатий   друг.