Шк льне життя тепер у вас позаду

Клавдия Дмитрив
Шкільне  життя тепер  у вас позаду,
Позаду плин усіх шкільних років,
Та дам я вам єдиную пораду -
Й надалі слухайтесь порад  своїх  батьків.

Пройшли роки…мов вихор пронеслися,
І плином часу  збігли,протекли.
Всі 11…де вони взялися?
Від вас кудись поділися,втекли.

Шкільне життя із ваших  перших кроків
Вернуть і пригадать з вас кожен  буде рад.
Але, на  жаль,всі 11  років
Лиш в пам’яті вернуть можем назад.

Неначе вчора сіли ви за парти.
Для вас  лунав перший в житті  дзвінок.
Просторий клас  й  букварики на  партах,
І перший  у шкільнім житті  урок.

Шкільне життя,шкільна ваша стежина,
Мов стежечка – мережечка в саду.
Воно,немов прекрасная  перлина,
Яке  голосить : « Більше не прийду!».

Ще наче вчора  були малюками,
А вже сьогодні красені усі.
Не так  давно  вели вас в школу  мами,
А вже сьогодні привели вас й  татусі.

Шкільне життя  сховалось  за  плечима
І  дало поштовх у  дорослеє  життя.
Шкільне  життя у  школі  за  дверима,
І кожен  з вас  лиш  для  батьків  дитя.

Дорослими ви стали  дуже  швидко,
Дорослішали просто на  очах.
Та нас поєднує невидимая  нитка,
Яку  не  раз  ми  бачили  у  снах.

Для  мене ви й  надалі  мої  діти,
Яких  любила  й  пам’ятала  я весь  час.
Красиві ви,мов  різнобарвні  квіти,
Які  прийшлося  поливать мені  не  раз.

Я вас  люблю  й  бажаю  добру  долю
Для кожного – кожнісінького з вас.
За вас,прекрасних,Господа я  молю,
Бо в світ широкий вам іти вже час.

Хай під покровом Богородиця  тримає,
Ісус Христос хай  сили  додає.
Хай Ангел вас  завжди охороняє,
А сам Господь хай  щастя вам дає.

Йдіть в добру путь,прекрасні  мої діти,
Щоб тільки квітами стелилося  життя.
Якщо сльоза  в очах  буде  блистіти-
Нехай блищить від  радощів життя.

А я вас  рада  буду бачить  й  чути.
Приємні  звістки нехай линуть звідусіль.
В шкільне життя думки можуть майнути,
І закрутить,немов прекрасна  заметіль.

Хай здійсняться усі  ваші  бажання,
Щоб досягли ви бажаних висот.
А випускний - шкільне наше прощання,
Шкільної книги задній перепльот.

30.05.2015 р.