Рiздвянi сни

Олександр Мачула
Дивитися люблю різдвяні сни,
у них зоря вечірня в небі сяє.
В дитинства мить несуть мене вони,
де на порозі матінка стрічає.

Де Матір Божа разом з немовлям
вдивляється з потертої ікони
і взором прямо в душу промовля –
Лунають вічно хай різдвяні дзвони!

Святвечір, вся родина за столом,
ще доля не взяла невтішну требу.
І марево сніжинок над селом,
і пил зірок, розсипаний по небу…

06.01.2018