Святвечiр у Карпатському селi

Клавдия Дмитрив
Святвечір у Карпатському селі-
З’їжджаються додому усі діти.
І дідух знов в куточку на столі…
Святвечору зібралися радіти.

Дванадцять страв, медовая кутя,
Білий обрус і сіно  під обрусом.
Святвечір в нас не йде у забуття.
Він -с вятість є й не є для нас він мусом.

Молитву мовила родина за столом,
І свічку мама знову запалила.
Вже сивина у мами над чолом…
Й родину до вечері запросила.

Вечеряють, радіють цьому всі,
Адже не часто можуть всі зібратись.
І коляду вже чути звідусіль…
Усім цього хотілось дочекатись.

04.01.2018 р.