Дванадцять страв

Клавдия Дмитрив
Дванадцять страв, усі вони пісні:
За звичаєм ведеться так віками.
Прості вони і зовсім не м’ясні,
Обов’язковою кутя є з пампухами.

Дванадцять страв готують цілий день.
З молитвою й душею їх готують.
Щоб вдалось все й яким цей буде день -
Повір’я у народі теж існують.

Дванадцять страв чекають на столі,
І перша зірка в небі вже з’явилась.
До столу сіли всі дорослі і малі,
Й сім’я гуртом й на  цей раз помолилась.

Дванадцять страв готують раз на рік,
Чекають, щоб святвечір дочекати.
Щоб дочекати знов із року в рік,
Й дванадцять страв щоб знов приготувати.

04.01.2018 р.