Пташка

Эльмара Мустафа
Дивлюсь на небо я
I так себе питаю:
«Чому не пташка я?
Чому я не лiтаю?»

Якщо крильцi були б
Злiтала б я до хмар,
Якщо вони були б
Не знала б я цiх мар.

Злiтала б до зiрок,
Покинув землю я.
I долених гiлок
Не бачила би я.

Далеко вiд землi
Була б душа моя,
Далеко вiд людей
Сховалась би вона,

Але не пташка я
Не вiтер у полях.
Нема менi тепла
I в цiх глухих краях.

Я всiм тепер чужа
I небу i землi.
I долi я чужа
I людям i собi.

Хай пронесуть лiта (роки)
У серцi цей недуг.
Хай сонце золоте
Тепер менi не друг.

Я в променях ії
Метеликом згорю.
I в хмари до небес
Нiколи не злечу!

2002 р.