Басаножкi

Анатолий Щученко
 Сшыты на сынавы ножкі
 Маленькія басаножкі…
 Радуйся, сынку, абноўцы,
 Мірнай зямлі ды сонцу.


 Тупай, маленькі, нагамі
 Без дапамогі мамы.
 Дзетак такіх спрадвеку
 З павагай завуць Чалавекам.


 Тупай, маленькі, тупай...