У Святий вечiр...

Валентин Бугрим
Як раніше, так й понині
 в українській-то родині
 на Святвечір ми зібрались,
по-різдвяному убрались.
Хліб, кутя і різне м"ясо,
каша, холодець, ковбаси.
По кутках часник вартує,
береже нас і лікує.
Страв 12-ть, як належить,
хай ніхто нас не бентежить.
Дзвонять, стукають до хати
 і дорослі, і малята:
Коляду усі співають
 і з Різдвом людей вітають!
Бо Ісус наш народився,
на свій Божий появився!
Тож святкуймо ми та їмо
 і Христоса всі славімо...!... 06 січня 2018 р.

Проголошено у Святий вечір у родинах родичів на Заклимку і в Хмелові...