***

Рахим Карим
Мен ;ўр;аман амаллардан,
Поралардан, яканлардан.
Дунё тоза бўлса эди,
Ишлар эдим чин дилимдан.

Мен ;ўр;аман киборлардан,
;асад, о;у, ;уборлардан.
Олам шаффоф бўлса эди,
Кечардим ман жон-танимдан.

Мен ;ўр;аман и;волардан,
Фис;у фасод, балолардан.
Жа;он соф, пок бўлса эди,-
Учар эдим самоларда.

;алол бўлса нафа;ам ;ам,
Яшаб ўтар эдим бе;ам.
Дунё оппо; бўлса эди,
Берар эдим жонимни ;ам!