Б ЛЯ Р ЗДВА Родження в серц

Игорь Степанович Шевчук
       Родження в серці
          (das ist Land)


Менші дітки не мріють про лижі,
менші дітки стіни крейдяні
лижуть…

Бог, Богородиця, спів і поезія –
das ist Land,
це Батьківщина моя…
В серці родився, Хто буде
розп’ятий;
Він поведе моїм серцем діток й звірят…
Бог з Богородицею, в трисвятеє Ім’я.
Це земля й нове небо –
опора моя…

Малі дітки не мріють про лижі,
Малі дітки стіни церковні лижуть:

Є нова земля, і це батьківщина
сія:
Бог і Марія, спів і музика й Поезія…
Батьківщина моя!

6.01.2007