АЗ И ТИ

Генка Богданова
Автор:Генка  Богданова

Аз съм нежният вятър, който лицето ти гали
и искрата, която в сърцето ти огъня пали,
твоята слънчева пролет,  щедрата твоя есен,
твоята тиха радост и твоята хубава песен.

Ти си просторът ведър, който с мечти ме зовеше.
Ти си крилата, с които духът ми волен летеше.
В сърцето твое вселена от обич откривах,
глътки жива вода от усмивката твоя отпивах.

Отдавна, отдавна  пътеките наши се сляха
и в съзвучие песен любовна сърцата запяха.
С теб вървим през живота – рамо, до рамо опрели,
слели в едно съдбите на влюбени лебеди бели.

И дано като свърши житейската наша есен,
с тебе в дует да допеем своята хубава песен!