Чаробни лек

Драгана Старчевич
Уме ли неко да направи
За болну љубав таблете
Кад пријатељ те заборави
Када те наљути дете?

Има ли шансе да се љубав
У капсулу смести
Да се узима по потреби
Кад стигну ружне вести?

О, дајте ми таблету љубави,
Против патње и бола
Да памтим само лепе тренутке
И слушам музику звона

Ако се једном заиста створи
За љубав та чаробна пилула
Многе ће уморне душе одахнути
Што их је најзад жалост минула



Београд, јануар 2018.