Розкладу Душу думками

Михаил Онищенко
 Розкладу  Душу  думками.

Розкладу  Душу  думками,
По  святам  і  будням.
Відізветься  все  словами,
Зранку,  й  до  полудня.

Про  що  маю  говорити,
І  кому,  як  те   казати.
Щоб  у  Світі,  краще  жити,
Свою  правду  мати.

Мав  би  клопіт,  то  й  журився,
Що  щастя,   нині  не  маю.
Мав  би  радість,  поділився,
З  тими,  кого  знаю.

У  народі  часто  кажуть,
Не  давайте  серцю  волю.
Обставини  так  зав’яжуть,
Й  заведуть  в  неволю.

Живи  собі,  всього  бійся,
Лягай  рано  тільки  спати.
Ні  на  кого,  не  надійся,
Чого  ж  нам  чекати?

Та  скажу  вам,  не  по  мені,
Всі  ті  мудрі  настанови.
Вільний  маю  Дух,  у  собі,
Шановні  панове.

Ні  перед  ким,  не  гнув  спину,
Не  кругом  я  сунув  носа.
Завжди  любив  Україну,
Яка  гола  й  боса.

Та  думаю,  так  не  буде,
Не  стануть  усі  терпіти.
Біда  біду  перебуде,
Й  станемо  радіти.

     09:50.14.01.2018.