Снобови

Драгана Старчевич
Није лако бити сноб
То је болест од антике
Више немаш своје ја
Кичма ти је од пластике

Ти продајеш своју љуску
Сваком оном ко да више
Ти си само смерни пас
Што ципеле туђе брише

Ти пљујеш на своју земљу
Чезнеш да те плате странци
Твоја вера је монета
Којом тргују незнанци

Свако може да те купи
Ти верујеш да си вредан
Новца, сјаја и луксуза
И не схваташ да си бедан

Није лако бити сноб
У глави ти болест цвета
Шта год мислио о себи
Ти си само марионета


Београд, 15.1.2018.