Я адчуваю зараз цябе - Адзiнота

Игнатьева София Дмитриевна
“Калі не кліча мая душа –
Я адчуваю зараз цябе, Адзінота…
Калі я засталася адна,
Мяне зноў і зноў чакае маркота…

Зараз зноў адчуваю сэрцам,
Мне здаецца, я чую цябе…
Гэтая сцежка зноў імкнецца,
Мой вобраз у снезе каштуе.

Зноў месяц у небе ўзыйшоў,
Адгарэла кожная зорка…
Белы снег чаму-сьці, пайшоў,
Не відаць мне цябе... Гэта горка!"