Не зобидити би кого - хай самокритично

Зозуля Юрий Павлович
                Стверджуючий малюночок:

що за час, в котрім життя немає…
навіть світло, так і не спожито!

або й люд, чия душа волає…
бо їй темно; бо її за(к)рито!

власні грати, власними руками…
та кайдани: а дроти й колючі!!

все з життя вже вижили ми з вами…
ще й ввижаємо себе: везучі!!

кажемося благо: добрі, й люди…
а Подобу — вкрали… чи й продали!!!

то кому пішло Те, хоч впізнали???
самовисуванці ж… ув іуди…

                Риторично запитальний:

а маєш свій камінь, наріжний?
[не в пазусі, ні, — зовсім інший!]

ба, носиш під серцем пульс ніжний?
[бо злий, він тобі й собі — гірший!]

небесна в надіях є частка?
[земную ж — ніяк не обробиш!]

ця хатка твоя, скраю, — пастка?
[й сам пустку довкола розводиш!]

хоч маєш, до серця, ще й душу?
[пісную серЕдину сала!]

котрогось, — чи в Людяність зрушу?
[і БУТИ ЛЮДИНОЮ — МАЛО!]