Юлияна Великова Донева - Щом мъката ме стегне

Юлияна Великова
 ЩОМ МЪКАТА МЕ СТЕГНЕ

Душата си във стих не мога да излея  -
заключи се сърцето ми пред листа бял.
И само тъжна песен,  когато аз запея,
усещам как товарът от мен се смъква цял.

А болките събрани, дето  аз не мога,
за жалост и на ум дори да изрека,
запея ли, аз знам, че стигат чак до Бога
и само той с любов  подава ми  ръка.

Ах, тези тъжни песни!...В тях е мойта истина.
Щом  мъката ме стегне,  почвам аз да  пея.
И нещо с мене става - чувствам се пречистена –
отново  имам  дъх  и  сили да живея.

Я буду очень благодарна, если некоторой поет переведит ето мое стихотворение на русский язык. Пожалуйста, если хочете, можно посылайте перевод в рецензии или сообщения.