Чому ж бо матерям так боляче бува

Клавдия Дмитрив
Чому ж  бо  матерям  так  боляче  буває,
Коли сини не хочуть цінувать
Те,що вона ночей не  досипає,
Щоб сина  доглядати,колихать.

Чому  сини це  цінувать не  хочуть?
Чому не чують  болю  матерів?
А матері  добро синам  лиш  хочуть,
Але сини за це заклали  гнів.

Так рветься серце в мами на  шматочки,
Адже для них вона робила все…
Тремтіла і тремтить,мов на вітру листочки,
Але сини не скажуть ні  слівце…

Так  боляче,так  прикро,так нестерпно 
Відчуть дітей  байдужість на  собі.
Чом не збагнуть сини,що це безсмертно:
Що ти зробив – повернеться   тобі.

15.01.2017 р.