Христос хрестився у Йордан

Клавдия Дмитрив
Христос хрестився у Йордані
В холодній крижаній воді.
У світ прийшли всі Богом звані.
Щоб жить у вірі й во Христі.

Христос хрестився у Йордані
І світлу путь всім показав.
Щоб гості з'їхались бажані,
Щоб кожен честь Христу віддав.

Вода Йорданська - студениця
В цей день освяченая нам:
Хай то ставок, ріка, криниця.
І люди йдуть сьогодні в храм.

В цей день морозяний січневий
Христос хрестився у ріці.
Святити воду – звичай древній,
Й скупатись в купелі оцій.

Христос хрестився у Йордані
У купелі тій крижаній.
Христу ми будьмо всі віддані:
Його опіці дорогій.

Христос хрестився у Йордані,
Омив гріхи за нас усіх.
Ми в храмі завжди гості звані,
Бо день цей радості і втіх.

19.01.2018 р.