Напевно кожен грiшний на землi

Клавдия Дмитрив
Напевно кожен грішний на землі,
Свої гріхи відмолює й збирає.
Гріхи бува великі і малі,
І ними душу кожен убиває.

Напевно кожен грішний на землі,
Та кожен гріх різниться між собою.
У кожного провини і жалі,
Які йдуть поряд з горем і журбою.

Напевно кожен грішний на землі,
Й гріхів бува, немов зірок на небі.
Зусилля прикладаєм чималі...
І йдем до церкви тільки у потребі.

Напевно кожен грішний на землі…
Гріхи свідомі й зовсім несвідомі,
Й збираються, мов в зграї журавлі,
Від них ми часто в розпачі і втомі.

Напевно кожен грішний на землі,
І кожен з сам гріхи свої збирає.
Усі ми грішні… грішні на землі,
Але Господь гріхи наші прощає.

Напевно кожен грішний на землі...
Хтось кається і визнає провини…
Щоб душі лиш не стали кам’яні -
Молім молитви за гріхи щоднини.

22.01.2018 р.