Денгиз ягъа

Адилгерей Минатуллаев
Денгиз ягъа толкъун ойнай,
Къарап юрек ял ала.
Гьасиретлик сагъынч яйнай,
Гёзлей туруп бек тала.

Яшлыгъымны чечегисен,
Юрегимде яшнагъан.
Тинишимни атирисен,
Яшав ёлум танглагъан.

Умутлар да къалды сыйлы,
Биз сайлагъан сокъмакълар.
Насип гёрер ким оразлы,
Бизин сююв ёмакълар.

Нечик болдунг мени къызы,
Яш юрегим къоллама.
Арабызгъа тартдынг гьызны,
Сюювюмню ойламай.

Булут басды ойларымны,
Гёзьяш гезей энглерим.
Унутмагъа болман гьали,
Бизин сыйлы гюнлени.

Сен - сен къызы юрегимни,
Чечек ачгъан тереги.
Сёнме къоймай гьашыкъ сесни,
Бозлай туруп юрегим.