Людськi, подоба й образ враз.. Без образ?

Зозуля Юрий Павлович
Ні дня, ні каїнам, ні юдам, не рідня; нижче — погруддя нарслуги

жертовніші служіння:
чи їхні визнаннЯ?
безсонніші й сумління*:
місця-бо під спання!

в справжнісіньку відзнаку:
од неба, будь в землі??
хто брав з людей лиш дяку:
служиві ті й святі!!

то хто ж у кабінетах:
навсидячки, й слуга???
а лиця як в анкетах:
і геморой...  — ага!!!

*) Російськочитаючим: сумління = совєсть; інше має бути зрозуміле