Рiдна, рiднесенька...

Ангелина Длинка
Зіроньки яснії
в небі заплакали,
стиглими краплями
на землю капали,
на землю капали
в мокру траву,
голову сріблою
зробили твою...
Не ображаючись,
і все прощаючи,
руки натруджені
не покладаючи,
ранішню ти
запалила зорю,
внукам любов
дарувала свою...
...Великдень лагідний,
ген- ген за пагорбом,
бачу у фартушці
білім тебе,
ніжна лебідочка,
в квітах сорочечка,
після Всенощної
з Храму іде...
...Жінка слав"яночка,
струнка, мов павочка,
марно журба
намагалась скорить,
ні, не зламалася,
ні, не злякалася,
внуків своїх,
научала любить...
Голодом давлена,
війнами палена,
мати Земля
посміхалась тобі,
благословляючи,
і зігріваючи,
щоб не жила ти
в глибокій журбі...
Рідна, ріднесенька,
мила бабусенько,
внуків тепло
хай летить в інший світ,
там, де у Господа,
в ніжних обіймах ти,
і перед Ним
ти несеш свій отвіт...
...Батечку миленький,
це моя матінка,
Ти, Боже милий,
цю душу прости,
і в Радониченьку,
згадай капличеньку,
тої не спитої
світом води...