Над Херсоном нiчка

Перевесло
Над Херсоном нічка, темна 
Свої крила розпустила.
Наче маревом чорничним,
Рідне місто оповила.

У небесному просторі,
Витинає вона зорі,
Щоб до ранку засівати,
Пелен світом наповняти.

Місяць ясний з-за хмарини,
На ріжку везе перлини,
Срібним сяйвом виринає,
Морок темний проганяє.

На Дніпровському порозі,
Де стоять мости в сторожі,
Заглядає він у річку,
Там, купає зорі нічка,

Вона вулицями йде,
Сонне прядиво пряде,
Місто тихо спочиває,
Лиш закохані блукають.

Ходять вони парами,
Хлопці із гітарами,
А у хлопців на струні,
Линуть пісні заводні,

Усі весело гуляють,
Нічка їм не заважає.
Дівчатка посміхаються,
Таланти розкриваються.

Поступово все стихає,
Замовкає річ.
Спокій місто огортає,
Сон приходить в ніч!

26.01.2018Р.