Zaczyna padac snieg

Просто Дорота
Петр Пенчев

Започва снегопад

Според прогнозата започва снегопад.
Страхуват се снежинките да легнат на земята -
удобно място си избират, връщат се назад,
люлеят се на люлката на дланите на вятъра.

По-смелите пръстта целуват и...умират
преди от топлината да пострадат,
преди дърветата с белило да гримират
и да ни доставят радост и наслада...

http://stihi.ru/2016/11/10/4400



ZACZYNA PADAC SNIEG

Jak prognoz chciala tresc, zaczyna padac snieg.
Lekaja sie sniezynki, ze ladowac twardo musza-
probuja miejsce sobie znalezc, spraw odwrocic bieg,
hustawke z dloni wiatru maja- na nich sie kolysza.

Co smielsze beda grunt calowac i...umierac,
nim cieplo sprawi, ze utraca sily,
nim drzewa w biale stroje zdaza poubierac,
by nam niosly radosc, zachwyt nasz budzily...