Ий еда сылнештеш

Эрик Эрнст Петров
ИЙ ЕДА СЫЛНЕШТЕШ
Алексей ПЕТРОВ

Адак шортньо шыже, шыман шыргыжалын,
Поян чесет дене улан* толынат.
Шочмо вер кумдыкеш эше сылныракын
Йомакысе семын чиям шавенат.

Чевергалше пызлын йошкар ал шерже
Йудвел мардеж дене чучка койшланен.
Уланше ялемын чыла, кажне суртшо
Ласка илыш дене ила куанен.

Вияш пунчыла уремна шуйналт возын,
Кумыл нолтышо муро йонга кас юж ден.
Кажне пече воктен ал  поланын орлангыже
Эрвел ужарала кечылдат чеверген.

Колхоз клат тич туто шурно лын* темын.
Пыл гай койын ял вольык сурт еда ошкеда.
А пасушто, суан сывын гай, ужаргалын,
Уржа озым вес ийлан умен кушкылда.

Йырым ваш яндар юж. Ял покшел пуя вудшо,
Шортньо шыже толмек, яндарешт йылгыжеш.
Эрласе улан жапна, Марий Олман у тусшо
Мемнан партий ой почеш ий еда сылнештеш.

1960 ий.