Боже! Збережи

Вира Украинка
Боже! Збережи від тих помилок
Що лишають слід на все життя
І вернути вже не маю сили
Те, що відійшло у небуття

Кожний крок в житті моєму, Боже
Хочу я звіряти по Тобі
Вірю, що мені Ти допоможеш
Шлях тернистий з вірністю пройти.

У Свої пробиті цвяхом руки
Ти моє життя, Господь, візьми
У хвилини горя і розлуки
Сили дай з дороги не зійти.

Хочу бути у небеснім краю
Серцем і думками лину ввись;
А коли в дорозі знемагаю
Сили дай від Тебе не зректись.

Лиш Христу в житті складаю славу,
Вірю, що приймеш мою хвалу.
Неосяжна вічність мене вабить
Збережи мене в земнім шляху.
©Віра Українка