***

Таня Это Таня
Ця чортова крига скресне й захочеться жити,
Бігти полями, дихати в повну силу
Нині на ввіз весни зависоке мито,
Доведеться її розбити на кілька посилок.
Все вже насправді, що б не нашіптував смуток,
Цупкі верболози готуються ввитись в гнізда
Гірке почуття провини, легше – спокути
Й любов, для якої не буває запізно.
Любов, що під мерзлотою в вогких чорноземах,
Любов, що чеканням вирію з-за горизонту,
Любов, що ламає плани, руйнує схеми,
Виводить з-під куль, тримає в пам’яті фото.
Проста і невинна як білий відріз із ситцю
Могутня, мов талі води в гранітних схилах,
Оспівана у пророків і ясновидців,
Та, що прирівнює можновладних й безсилих.

А поки нехай за вікнами темно, зимно -
Притримай свої поради, наміри й кошти.
Бо прийде весна – гарантовано й анонімно
На сорок четверте відділення укрпошти.