Родное село

Алексей Артемчук
Моi  рiднi  Скоморошки,
Залишилося вас трошки.
Пiв села – хати порожнi,
Люди стали не спроможнi
Добрий заробiток мати,
Бо нема де заробляти.
Сахзавода вже не стало,
Нема ферми – нама сала.

Жом коровам тiльки сниться,
Розiбрана залiзниця.
Ставки мулом затягнуло,
Горе всiх людей зiгнуло.
Благодатний край Подiлля,
Були славнi там весiлля,
Самi кращi там дiвчата,
I дiток було багато!

А тепер село зачахло,
Святом тут давно не пахло.
Молодi з нього тiкають,
Щастя не вдома  шукають!
Бiльш того, Вкраiни влада:
Президент, Премьэр i Рада,
Щось чекають iз-за моря,
Iм до людей нема горя!

Нехай бiдним Бог поможе
I спасайтесь хто як може.
      Березень  2016