На рассвете

Любовь Вишневецкая
                На світанку.

Сіріло небо... Над ставочком
легкий просіявся туман...
Роса на кожному листочку!..
Спочив під ковдрою лиман.   

Спів солов`я накрив простори...
Діставсь пухких небесних хмар.
Від чарівних його акордів
В серцях людей багато ран.   

В тепленьких гніздах чути шерхіт...
Вже сну немає в дітлахів.
То ж в їх батьків почався клопіт...
Час годування для птахів.

На річці задрижали струни...
Дмухнув легенький вітерець.
Цей хлопець... має вічну юність...
Помчав крізь плавні навпростець.

Дмухнув на кожну квітку в полі...
Підняв до сонця колосок.
Наповнив свіжістю стодоли...
Нового хліба... колисок.

Аж ось... проснувся перший промінь!
Легесенько торкнувсь теплом...
Ловлю його собі в долоні...
Відчую Янгола крило...

- Не мрію я другої долі!
Ось це і є рай від Творця.    
Люблю свій край... Лиш ця неволя
хай обнімає нам серця.

                28.01.2018 р.

Фото з інету.