Мов те сонце, що з пол в...

Игорь Степанович Шевчук
Мов те сонце, що з полів
піднімає під хмару вологе тепло —
Ти прийми мене, Серце,
щоб там не було...


Дарував би я там, із небесних
      висот, що не мають задухи,
море Чорне — Тобі
лиш стояннями ревними
                ревного Божого
Духу.


З серця впали б ледачі —
лежачі,
довгогнильні, що без покаяння, —
Дух Небесний стоїть — на придачу
не тримаються довго у Духа
                стояннях...


...Лиш остаток, спасеннії,
                схудлий,
Усміхнеться з-над лісу
             й найвищих висот,
Обнімуться прибулі і новоприбулі,
І Лука Ісповідник підтягне
               від турбот поясок...


Так, недремне це літо було:
і гарячий із неба
зійде золотистий пісок...

31.08.2005