Гьуьл рахана

Гулья Мисриханова
Еке са гьуьл , къвалахъни кьер
Са кас ала , пашман гуьгьуьл
Алахъзавай , къалуриз хъвер.


Гьуьл рахазва , ацалтна ван
Хабар кьазва , дерди адан
К1ан я  адаз гьуьлуьз лугьуз
Амукьнавайди вуч ялгъуз.


Эхирки : гана хьиз Салам!
Лепейрив цин агатна ам.
Зун тек ама !- Гьуьл- яд вили.
Кас авач , акъайдай дерди.

Пагь! гьикьван четин я и кар
Зи рик1икай туш ваз хабар.

Еке гьуьлуь хкажна ван
Тадиз кьат1на гафар адан.
-Ялгъузвал?  хъсан чида заз
Ам я чирайди заз рахаз.

-Зурба ийиз чандин гьалар
За кьабулнай вири вац1ар.
Абурувай , хьанач кьулухъ хъфиз
Ялгъузнай зу  йукъуз-йифиз!