Сяброускi шарж на удзельнiкау гуртка Стержень

Анатолий Щученко
Нафтавышка качае,
Грошай водзіцца дух.
Сэрца ў вершах спявае,
Вёску б мне маладух.
         
             Аляксандр Аднольдавіч Бараноўскій


Ля ракі ў тумане
Дзеўкі песні спяваюць.
Толькі я анідзе,
Іх баюсь, бо спаймаюць.

             Грыгорый Іванавіч Літвіненка


Кахаю я жанчын харошых,
Пішу ім вершы і не толькі.
Збіраю для кахання грошы - 
Не проста іх схаваць ад жонкі.

              Аляксандр Фёдаравіч Мілоў


З дзяцінства быццам усе гады
Я трэнер ад народа,
Бо я душою малады,
Імкнусь любіць прыроду.

                Міхаіл Іванавіч Завадскі


Пра пцічку я і пра ката
Любога болей знаю.
Заўжды на свеце дабрыня
Кагось перамагае.

               Сяргей Аляксандравіч Жарнасека


Курганы ды ёлкі
У маёй старонцы.
Лісцікі трапечуць,
Ждуць усхода сонца.

               Леанід Міхайлавіч Шэўко


Ходзяць думкі па зямлі,
Уся душа у ранах,
Бо кахане у душы
Назаўжды засталась.

                Леанід Віктаравіч Баранаў
                (Няма ў жывых)

Байкі, байкі, і зноў байкі,
Пра людзей і кошак,
Пра вярблюдаў і пра зайкаў,
Прачытаць бы трошкі.

                Алена Пятроўна Цвіль


Ва мне бы Сценькіна душа,
Бушуе кроў, звярнуў бы горы.
Сярод слупкоў, радкоў я сам,
Бы капітан на моры.

                Сяргей Канстанцінавіч Камісараў


Я усхваляю Беларусь,
Хаця й хахлуха з роду.
Сваею кніжкай ганарусь,
Што выйшла для народа.

                Людміла Сяргеяўна Новікава
                (Няма ў жывых)



      Анатоль Шчучэнка          г. Рэчыца