Пардон, мадам!

Олександр Мачула
Не пийте, пані, так багато,
від хмелю можна втратить глузд.
Вино з лікером? То занадто!
То майже непідйомний груз…

Горілку з пивом не мішайте,
згубити можна розум, честь!
Пардон, мадам, чи вибачайте,
якщо вони, звичайно, єсть…

Цідити віскі марна справа,
скуштуйте краще самогон.
Шампанським полірнути? Браво!
То досвід і життя закон.

Не пийте, пані, непомірно,
бо впадете в анабіоз.
Печінку знищите манірно,
а в перспективі – лиш цироз…

31.01.2018