Гарбуз

Олександр Шевченко
Кожен ранок по городу ходить Гарбуз,
Ходить і покручує він довгий свій вус,
Ходить Гарбуз по городу,
Питається свого роду:
«Ой, чи живі, чи здорові
Всі родичі Гарбузові,
Всі, усі, всі на грядочці?».

Бо господар на городі – то вам не сміх!
Він піклується про всіх і любить усіх, –
Жовту Диню з Огірками
І Морквицю з Бурячками,
Бараболю і Квасолю,
І усіх на цьому полі,
Всіх, усіх, всіх на грядочці!

Раптом бачить – на городі нова рідня,
Не така, як звик вітати кожного дня, –
Гріють боки на осонні
Помідорчики червоні,
Капустини у рядочку
Заховались в холодочку
Всі, усі, всі на грядочці.

Розпустила Кукурудза коси свої,
Умостилась зверху на високім стеблі,
І зеленими чубами
Цибулинки з Часниками
Гарбуза також вітають,
І здоров’ячка бажають
Всі, усі, всі на грядочці.

А Редисочки рожеві, сестри усі
Заіскрились, заблищали в ранній росі,
Баклажани темно-сині
Поселились тут віднині,
Усі живі і здорові,
Всі родичі Гарбузові,
Всі, усі, всі на грядочці.

Розрослася Гарбузова дружна сім’я,
Він у кожного питає його ім’я,
Патисони з Кабачками
Розляглись борозенками,
Перці різнокольорові
Дякують на добрім слові
Всі, усі, всі на грядочці.

25.01.2018

Пісня "ГАРБУЗ"
https://www.youtube.com/watch?v=rwjvBbtHNsQ&t=45s