Ой, болить у мене...

Юрий Лазирко
"Ой, болить у мене зуб..."
(Володимир Ладижець)

***
Ой, болить у мене око,
Важко йдуть йому уроки.
В голову ніщо не лізе,
Хоче пульт
І телевізор.
А як увімкну комп’ютер –
Можна і про біль забути!

***
Ой, болить у мене вухо –
Хто би маму довго слухав?
Хоче казку про піратів,
Трохи гаму до кімнати.
Добре так погаласую–
То і болю не почую!

***
Ой, болить язик у мене,
Бо заморські в нього гени.
Не повернеться, не скаже –
Прошу, дякую, аякже.
А коли про себе меле –
то лепоче, як пропелер!

***
Ой, болить у мене серце –
Хтось насипав добре перцю,
Дрібку солі, грудку сірки,
І полин сухий – бо гірко.
Аби серце не боліло –
Треба щось щоб душу гріло.

20 Січня, 2018